Tam maken

Hieronder zie je manieren om hamsters tam te maken, als je zelf nog tips hebt, mail mij dan. Klik hier als je de ingestuurde tips wilt zien.

Meestal duurt het wel een tijdje voor een hamster helemaal aan je gewend is. De ene hamster went soms eerder aan je dan de ander. Geduld is daarom erg belangrijk. Als je een hamster hebt gekocht moet je hem de eerste paar dagen met rust laten. Dus hem niet gelijk proberen op te pakken enz. De hamster moet eerst wennen aan zijn kooi en de andere omgeving.
Ga ook een gewoon bij de kooi zitten, zonder hem gelijk te willen aaien of op te pakken. Zo kan hij wennen aan je aanwezigheid. Praat ook rustig tegen hem, leg je hand bijv. eens in de kooi of ga gewoon kijken wat hij allemaal doet.

Hamsters moeten aan je hand wennen, dit kun je bijvoorbeeld doen door je hand in de kooi te leggen en rustig praten. Door dit te doen wennen ze aan je hand en aan je stem. Na een tijdje, als ze niet meer bang voor je hand zijn, gaan ze meestal voorzichtig aan je hand ruiken.
Als dit ook goed gaat, kun je een snoepje op je hand leggen. Meestal pakken ze dan het snoepje. Als dit niet zo is, moet je het snoepje gewoon rustig in de kooi leggen. De hamster zal het pakken en weten dat het van jou komt. Zo kun je steeds verder gaan en kun je ze oppakken. Let er wel op, dat bij de eerste keren dat je jouw hamster oppakt, je dat wel bijv. boven een tafel doet, want als hij dan valt, valt hij (meestal) niet hard.

Lees ook eens de tips op het forum. Reageer a.u.b. niet op een topic, omdat dit oude topics zijn. Heb je een vraag over tam maken of een ander onderwerp, start dan zelf een nieuw topic.

een hamster......