De hamster die weer tot leven kwam

Hallo,

Na dit verhaal gelezen te hebben over de winterslaap van de hamsters weet ik mij nog te herinneren dat ik vroeger hetzelfde geval heb meegemaakt.
Ik had een mooie witte hamster, Boemel genaamd, en was erg op dit diertje gesteld. Hij mocht ook altijd vrij rond lopen in huis en zijn kooi stond toen bij mij in de slaapkamer zoals dat bij de meeste kinderen gaat. Op een avond vond ik mijn Boemel dood in zijn kooi (dat dacht ik tenminste) ik schudde zijn kooi door elkaar en hij rolde mee en voelde ook koud aan. Ik riep mijn broer erbij en hij constateerde ook dat het diertje wel dood moest zijn. Ik vond het verschrikkelijk en durfde de hamster ook niet op te pakken. Mijn broer pakte de kooi en liep naar de vuilnisemmer die in de tuin stond. Hij kieperde de kooi leeg met hamster en al en deed de deksel van de vuilnisemmer dicht. Ik maakte de kooi goed schoon en zette hem in de schuur.

De volgende dag:
Ik kom uit school en kwam mijn slaapkamer binnen. Wat zag ik daar? De kooi van mijn hamster Boemel stond weer op dezelfde plaats en er zat weer een witte hamster in. Ik liep gelijk naar beneden en vroeg aan mijn moeder hoe dit nou kwam. Ze vond het erg sneu voor me dat Boemeltje dood was gegaan en had direct in de dierenwinkel een nieuwe witte hamster gekocht (dat verzon ze dus). Toch vond ik het verhaal niet aannemelijk en bleef doorvragen. Goed, zei ze: “ik zal je het echte verhaal wel vertellen” Ik deed de vanmorgen de vuilnisemmer open om er wat in te gooien en toen zag ik plotseling iets bewegen. Ik rommelde wat in de vuilnisemmer en zag ineens de hamster rondscharrelen. Ik haalde de hamster eruit en zette hem weer in dezelfde kooi met alles wat erbij hoorde.
Einde verhaal

mvrgr.
Plonie van der KLeij