Hamsterboeken

Hieronder staat een lijstje met hamsterboeken. Natuurlijk is het niet helemaal compleet, en verschijnt er regelmatig een nieuw hamsterboek. Als je zelf een hamsterboek hebt gelezen en er een mening over heeft, zou ik die graag willen horen en als je het wilt ook plaatsen.

Alles over mijn hamster

Auteur: Peter Hollman
Uitgever: Tirion
ISBN: 90-521-0404-2

Omschrijving:

Een zeer goed hamsterboek met vele goede foto’s. Het boek is echter wel gericht op beginners. Voor iemand die een hamster wil aanschaffen, is dit een aanrader. Maar ook voor de hamsterliefhebbers is dit een leuk boek. Behalve informatie bevat het ook verhalen, veel kleurenfoto’s en testjes zoals “welk speltype is uw hamster”.


De dwerghamster als gezelschapsdier

Auteur: Fred Petrij 
Uitgever: Etiko huisdieren
ISBN: 90-526-6072-7

Omschrijving:

Een heel goed boek over dwerghamsters, met allerlei informatie over de verzorging, gedrag, ziekten, voortplanting en meer. Een echte aanrader voor alle (dwerg)hamsterliefhebbers!


De dwerghamster

Auteur: Redactie Over Dieren
Uitgever: Welzo Media Productions
ISBN: 90-582-1008-1 

Omschrijving:

Dit hamsterboekje bevat onderwerpen zoals aanschaf, voeding, verzorging, gezondheid en nog meer informatie voor iedereen die een dwerghamster bezit of wil aanschaffen. De meeste foto’s zijn zwartwit.


De hamster

Auteur: Redactie Over Dieren
Uitgever: Welzo Media Productions
ISBN: 90-582-1007-3 

Omschrijving:

Een hamsterboekje met veel informatie voor voor iedereen die een hamster bezit of wil aanschaffen. Met onderwerpen zoals voeding, verzorging, aanschaf en voortplanting. Het boekje bevat kleurenfoto’s.


De nieuwsgierige hamster

Auteur: Wang, Shu-Jing 
Uitgever: Centrale uitgeverij/Deltas
ISBN: 90-447-0498-2 

Omschrijving:

In korte hoofdstukken met veel kleurenfoto’s en enkele gekleurde tekeningen wordt verteld over het leven van hamsters. Voorlezen vanaf 4 jaar en zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Review door Irene van Katwijk
Het boek is echt voor jonge kinderen bedoeld, veel grote foto’s en tekeningen over een gezinnetje met kinderen die een hamster krijgen. De informatie is lang niet volledig, maar voor kleine kinderen, die toch niet zelf de verantwoordelijkheid over ‘hun’ hamster dragen is het een prachtig boek.


De hamster

Auteur: Wang, Shu-Jing 
Uitgever: Centrale/Deltas
ISBN: 90-243-6270-9 

Omschrijving:

Een hamsterboek speciaal voor kinderen. Vanaf ca. 4 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar. Tekeningen vormen een verhaal over een jongen dat een hamster koopt. Er staat wat informatie in over de verzorging van een hamster. Voor kinderen echter die een hamster willen kopen, is deze informatie niet volledig.


De Syrische (goud)hamster als gezelschapsdier

Auteur: Lissenberg, Judith 
Uitgever: Etiko huisdieren/Circum Publishing
ISBN: 90-526-6162-6 

Omschrijving:

Een goed boek over de Syrische hamster. Naast informatie over het kiezen en kopen, huisvesten en verzorgen van en omgaan met een Syrische hamster ook diverse hamstermenu’s, een mini-cursus hamsters fokken, een overzicht van de diverse variëteiten en informatie over showen met je hamster.


Dwerghamsters

Auteur: Lissenberg, Judith 
Uitgever: Zuid Boekprodukties
ISBN: 90-584-1029-3 

Omschrijving:

Boek over de Russische dwerghamster, Campbelli dwerghamster, Roborovski dwerghamster en Chinese dwerghamster. Veel informatie over de oorsprong, afkomst, het gedrag, ziekten, voortplanting en rasbeschrijvingen (inclusief uitgebreid kleurenoverzicht en uitleg over erfelijkheid) en daarnaast veel praktische tips over voeding, verzorging en huisvesting.


Hamsters, voor kinderen en volwassenen

Auteur: Peter Beck
Uitgever: Tirion
ISBN: 90-521-0276-7 

Omschrijving:

Een echte aanrader! Dit boek bevat veel informatie over verschillende onderwerpen, ondersteunt door overzichtelijke verzorgings- en voedingsschema’s. Ook bevat het tientallen afbeeldingen en tekeningen.


Hamsters

Auteur: Otto von Frisch
Uitgever: Tirion
ISBN: 90-521-0074-8

Omschrijving:

Een leuk boek uit de reeks ‘Thieme’s Huisdierenbibliotheek’. Verschillende onderwerpen worden behandeld, zoals de voeding, gedrag, ziektes/gezondheid, voortplanting, aanschaf etc. Het is een goed boek met mooie kleurenfoto’s en zwart-witte tekeningen. Erg handig zijn de samenvattende tabellen. Het taalgebruik is erg duidelijk, maar niet geschikt voor jonge kinderen. Een goed en mooi boek. Een echte aanrader!


Hamsters

Auteur: Helga Fritzsche
Uitgever: Tirion
ISBN: 90-521-0212-0

Omschrijving:

Een goed boek met allerlei informatie over aanschaf, verzorging, voeding, ziekten en gedrag. Het bevat kleurenfoto’s en zwart-wit tekeningen. Alles wordt helder uitgelegd.


Hamster

Auteur: Georg Gaßner
Uitgever: Deltas
ISBN: 90-438-0005-8

Omschrijving:

Een boek met allerlei informatie over de verzorging en is vooral geschikt voor mensen die een hamster willen nemen. Er zitten leuke foto’s bij.


Hamsters

Auteur: Maarten de Jongh 
Uitgever: de Ruiter
ISBN: 90-051-0095-8

Omschrijving:

Dit boek bestaat bijna helemaal uit foto’s van Syrische hamsters (goudhamsters). Je ziet vooral veel foto’s van de ontwikkeling van een jong tot een volwassen hamster. Het bevat niet heel veel informatie. Dit boek is een echt boek voor jonge kinderen.


Hamsters

Auteur: Monika Lange
Uitgever: Tirion
ISBN: 90-521-0490-5

Omschrijving:

Met antwoorden op allerlei hamstervragen over verzorging en voeding. Het boekje bevat kleurenfoto’s.


Hamsters (101 vragen aan de dierenarts)

Auteur: Henk Lommers
Uitgever: Etiko Uitgevers
ISBN: 90-526-6201-0 

Omschrijving:

De televisie-dierenarts Henk Lommers beantwoordt in dit boekje 101 vragen over hamsters. Met vragen over voeding, verzorging, huisvesting en de gezondheid van de hamster. Het boekje is in 1991 geschreven en bevat wel enkele fouten (zowel in de antwoorden als bijvoorbeeld in de index).


Hamster

Auteur: Bradley Viner
Uitgever: Centrale Uitgeverij
ISBN: 90-243-6873-1 

Omschrijving:

Een hamsterboek met allerlei informatie en veel plaatjes. Het is een goed boek en vooral geschikt voor iemand die een hamster wil kopen.


Mijn hamster en ik

Auteur: Gill Page
Uitgever: ?
ISBN: 90-410-0936-1

Omschrijving:

Een kinderboek over hamsters. Je leest over de verzorging, aanschaf en het tam maken van hamsters. Het boek is volledig in kleur en een aanrader voor jonge kinderen.


Zorg zelf voor je hamster

Auteur: Tina Hearne 
Uitgever: Helmond
ISBN: 90-252-8638-0 

Omschrijving:

Een boek met allerlei informatie over hamsters. Het bestaat uit 32 bladzijdes en is geen uitgebreid boek, maar bevat vooral standaardinfo over goudhamsters. Het taalgebruik is wat moeilijk voor kinderen.