Tips

Je kan zelf tips insturen als je tips hebt voor het tam maken van hamsters. Deze site is niet aansprakelijk voor wat er gebeurt als je de tips opvolgt.
Hieronder kan je de tips zien die ingestuurd zijn:


Voor tam maken heb ik 1 hele goede tip. ga als je hamster een paar uur in je kooi zit. Naar de hamster. Praat dan tegen hem. Daarna. aai je hem voorzichtig als hij begint te krijsen. trek je hand dan weg van de hamster. wacht twee minuten en leg dan je hand gewoon in de kooi. Praat weer tegen hem. De hamster realiseert zich dat jij het bent


Ik heb zelf pas voor het eerst een hamster en ik heb hem zo tam gemaakt:

Stap 1: laat je hamster de 1e 4 a 5 dagen met rust (hij/zij moet aan zijn/haar omgeving wennen).
Stap 2: ga naast de kooi zitten en praat rustig tegen je hamster, zo kan hij/zij aan je stem en aanwezigheid wennen.
Stap 3: leg je hand in de kooi en laat je hamster aan je hand ruiken, zo went hij/zij aan je geur (dit kan je ook doen door een zakdoek onder je oksel te houden voor ongeveer 5 minuten en ham dan in de kooi te leggen)
Stap 4: laat je hamster zelf kiezen of hij/zij op je hand wil gaan zitten. Als dit gebeurt kan je hem/haar oppakken en zachtjes aaien. Zet hem/haar hierna weer in zijn/haar kooi.
Stap 5: doe dit iedere dag even en zo zal je hamster snel aan je wennen en je niet bijten. Je hamster zal veel van je houden en als je dan ook af en toe (zo 1 of 2 keer per week) hem/haar een hamster snoepje geeft, zal die helemaal gek op die zijn ?

Groetjes Manon en Mijn Hamster –xxx–


hey, ik heb nog een tip: bij mijn eerste hamster had ik hem vanaf de eerste dag in een kartonnen doos gezed met zijn kooi. en ik heb em vrij gelaten en ik heb hem kunnen pakken en hij beet niet! gr. Lisa en PLUISJE


Hoi ik ben Selena. Ik heb een dwerghamster Katie(V). Hier heb ik een paar tips:

 1. Als je je hamster koopt, zorg dan dat je een reisbakje meeneemt. Bij sommige winkels krijgje namelijk je hamster mee in een kartonnen doosje. Dat doosje knagen ze kapot. Als je dan bijvoorbeeld in de auto naar huis zit en je hamster ontsnapt heb je een probleem.
 2. Laat je hamster de 1e 3 tot 4 dagen met rust. Hij moet nog aan zijn nieuwe verblijf wennen.
 3. Vraag aan de winkel wat voor voer ze geven. Dan kan jij dat ook geven(dat is hij dan gewent).
 4. Als het radje van je hamster heel erg piept of andere geluidjes maakt, maak het dan NIET zo vast dat het niet kan bewegen. Dan word je hamster helemaal gek.
 5. Wees niet bang dat je hamster wegloopt als je hem in je kamer( of ergens anders) los laat. Zolang je zorgt dat hij nergens in of onder kan is het goed. Pas wel op bij de deur daar kunnen sommige onder door.
 6. Als je je hamster wil tam maken moet je hem eerst op je hand komen laten zitten. Daar kan je al met dag 4 á 5 mee beginnen. Voer je hamster met de vlakke hand. Na een tijdje komt hij vanzelf op je hand zitten. Pak hem dan niet meteen op maar laat hem zijn eten op eten en er af lopen. Na ongeveer 5 keer zou ik hem pas pakken
 7. Als je je hamster op je hand kan laten komen ga je verder. Ga ergens zitten of liggen en laat je hamster over je heen lopen. Zo went hij aan jouw geur. Als je hamster van je af loopt maakt dat niet zoveel uit. Maar probeer hem wel weer op je hand te krijgen(rustig) en hem dan weer op je buik neer te zetten.
 8. Het kan zijn dat je hamster je shirt in kruipt en daar gaat slapen. Laat hem dan lekker slapen. Haal niet je shirt weg want dan word hij weer wakker en dan kan hij gaan bijten.
 9. Als je met je hamster gaat lopen. LOOP DAN RUSTIG. Ga niet heel hard lopen. Dat vind je hamster eng.

Dit waren mijn tips.


Hallo, ik ben Carolien. Ik ben dertien jaar en heb een hamstertje gehad. Ik zou nu graag weer een hamstertje willen, maar dat mag helaas niet. Toch heb ik een paar tips die ik heb gebruikt bij mijn lieve hamstertje Kiko.

 1. Als je je hamster tam wilt maken begin dan klein. Zet zijn kooi in een gesloten ruimte (bijvoorbeeld de gang), leg er wat eten neer en zet zijn kooi open. Je hamster zal er van zelf uit komen klimmen en de snoepjes opeten. Hij zal nog even rondlopen en daarna ook van zelf weer de kooi inklimmen.
 2. Op een gegeven moment is hij gewend aan de ruimte buiten zijn kooi en kun je hem over je hand laten lopen, en hem dan misschien optillen. Let wel op: Als je hem optilt is het het beste om gewoon te zitten, zodat als je hamster valt hij nooit ver zou vallen.
 3. Als je hamster je bijt, wordt dan niet boos! Hij denkt misschien dat jou hand een stukje appel is als je je handen niet hebt gewassen na het eten van een appel. Ook kan het zijn dat hij jou angst voelt om gebeten te worden, en dat hij daarom juist gaat bijten. Als hij bijt zeg dan tegen hem: Kiko (de naam van jou hamster) niet bijten en zet hem daarna weer rustig terug in zijn kooi. Hij weet dan dat hij fout is geweest en dat je hem daarom terug zet in zijn kooi.
 4. Als je hamstertje op je hand zit aai hem dan, dat vind hij echt heel fijn! Hij gaat dan heel schattig op jou hand liggen en hij voelt zich echt ontspannen! Misschien valt hij zelfs in slaap. Als dat het geval is laat hem dan wel even slapen op jou hand en maak hem na een tijdje pas wakker. Leg hem niet slapend in de kooi, dat is verwarrend voor je hamstertje. Hij was namelijk in slaap gevallen op jou hand!
 5. Dan heb ik nog een laatste tip: de hamsterbal. Ik had er ook eentje voor mijn hamster. Ze vinden het heel erg leuk om erin te lopen! Ze sjezen zo heel het huis door in hun bal. Let wel op dat ze niet al te hard gaan, anders houden ze de bal niet meer bij. Verder kunnen er geen gevaarlijke dingen mee gebeuren als je gewoon erbij in de buurt blijft en hem niet in de buurt van een trap laat rennen.

Ik hoop dat jullie wat aan deze tips hebben gehad! Ik wil graag nog even zeggen dat ik veel aan deze site heb gehad, dus ga zo door! Groetjes van Carolien.


mij hammie(hammie is hamster was in drie dagen tam

 1. met je hand erin.
 2. aaien.
 3. proberen te pakken.

dat waren mijn tips en zo was mijn hamster in 3 dagen tam!


Ik heb al een paar maanden me hamster.Hij heet dunky.Toen ik hem kocht was hij al een schat want hij schreeuwde niet! Hier heb een paar tips om je hamster tam tekrijgen.

 1. Probeer elke dag met hem/haar te spelen.Dat is leuk voor de hamster en ook voor jou. En zo wordt de hamster gewend aan je geur.
 2. Geef je hamster altijd genoeg te eten, anders worden ze wild en bijten dan vaak.
 3. Verschoon de kooi van je hamster wel 1 keer in de week.Dat maakt hem ook tam, want wie is er niet blij met een schoon huis.
 4. Als je hamster op je hand is aai hem dan vaak, dan wordt hij/zij er rustig van en pas daarna kan je met hem/haar spelen.

ik heb een hamster hij heet borus en is erg lief. toen ik hem kocht in de dierenweinkel was hij de rustigste die er tussen zat.
tip`s om je hamster tam te maken

 1. laat je hamster een dag of 4 alleen maar rustig in zijn kooi zitten . je kan wel met je hand een stuke in de kooi dat de hamster alleen naar je hand toe hoeft te komen als hij zelf wil.
 2. na een dag of 4 haal je heel de bovenkant eraf dan kan je je hand naast de kooi houden dat de hamster als jij dat wil er op kan klimmen (dus niet de hamster pakken)
 3. als de hamster op je hand komt zitten kun je je hand voorzigtig boven de kooi houden. en als hij over je arm gaat lopen raak dan niet in paniek maar zet hem dan rustig trug in zijn kooi. en na een poosje zul je zien is je hamster een hartsitikke lief vriendje . (als je het maar rustigaan doet met haar of hem )

Heejz allemaal, ik ben danique(ik heb al eerder tips gemaild, kan je ze vinden?) en ikben nu 10 jaar(toen was ik 9). Ik heb nu mijn tweede hamster: Gabbertje. een vrouwtje. ik dacht eerst dat het een mannetje was vandaar die naam. Genoeg gepraat, hier komen mijn tipz:

 1. als je hem hebt gekocht zet hem/haar dan meteen in zijn/haar kooi als je weer thuis bent en laat hem/haar daarna 3 of 4 dagen met rust.
 2. hou een zakdoek ongeveer 5 of 10 minuten onder je oksel of in je hand en leg hem in je kooi. deze truc is leuk want dan gaat je hamster andere bijten en jou niet!
 3. je kunt bijvoorbeeld met duplo of met lego een ‘pretpark’ bouwen. zorg dat het groot is met veel ruimte en dingen. hamsters houden van rennen, klimmen en klauteren.
 4. je kunt je hamster brood geven maar een heel klein stukje maar!
 5. als je hamster een paar dagen niet wakker is geweest kun je hem een keer per dag wakker maken. niet meer want jij zou het ook niet fijn vinden als jij midden in je slaap wakker gemaakt zou worden!

dit waren mijn tipz, groetjuhs danique en een pootje van Gabbertje


hoi
ik ben kirsten en mijn hamster heet speedy.
ik geef meestal dezelfde tips maar probeer wel ff of ik ook nog andere heb.
tip1: als je je hamster koopt vraag dan ff of je haar vast mag houden voordat je haar koopt.
tip2: emm…. als je bevoorbeeld een appel hebt gegeten en haalt de hamster er even uit,dan kan het zijn (waarschijnlijk) dat ze gaat bijten. je hebt dan nog de lekkere geur van de appel aan je hand duzzz wil je niet gebeten worden was dan ff je handen als je een appel of…… hebt gehad, ennee……. o,ja! je kan het best je handen niet met zeep wassen dan ruiken je handen niet zo naar zeep.
tip3: enne eigenlijk geen tips meer maar…………… is je hamster dood? neem dan sirieus afscheid met je fam..
dan is het iets makelijker dan alleen. en stop hem in een mooi doosje en begraaf hem en leg er een steen op met zijn naam. nu vergeet je je hamster nooit meer!!!!


Hoi ik heet koen en ik heb een hamster die pinda heet

mijn tip is erg simpel dus verwacht niet teveel hier is ie
tip: als je je hamster wilt oppakken uit de kooi kan je beter eerst evn met je hand door het zaagsel woelen zodat jou hamster weet dat je er bent. Hij zal waarschijnlijk zelf wel komen kijken en dan kan je hem veel makkelijker oppakken


hallo ik ben margo en ik ben 11 jaar, ik hep 3 hamsters gehad 2 zijn er dood en 1 leeft er nog:D

hier zijn de tips:

 1. doe nooit 2 of meer hamsters in een kooi ( ze eten elkaar op..)
 2. geef niet te veel snoepjes en geef aleen :brood komkommerschil, ei, kaas en peen
 3. schrik niet als je hamster bijt (anders laat je hem vallen…)
 4. pak je hamster op een rustige goede manier op niet te snel!! en ook niet met je wijs en duim vinger want zo pakken roofvogels hem ook en dan denken ze dat je een roofvogel bent en gaan ze bijten!!!

x-x-x van margo en snoopy(mijn hamster)!!


hallo ik ben Axelle,
en ik ben een meisje van twaalf jaar. Ik heb al heel veel ervaring met hamsters. Ik heb er zelf al 5 gehad. Dus dat zijn er al een beetje. Ik heb een paar tips voor jou

TIP 1:
In zijn kooi mag je geen eten leggen. Je moet hem voeren met de hand.Dat je moet ongeveer een maand doen. Je moet hem 1 keer per dag voeren. Zo weet hij / zij dat hij u kan vertrouwen. en zo kent die stilaan u geur enzo

TIP 2:
Ik en u weet dat de hamster een nachtdier is. Maar het kan gerust geen kwaad als u hem 1 keer per dag hem wakker maakt en met hem speelt. wat je ook kan doen is als je een rustig TV avondje heefd. Laat je hamster ook rustig mee TV kijken en als hij al een beetje rond geloopen heefd. Gaat hij rustig liggen en soms gaat die slapen. Maar vraag het eerst aan je mama/papa of het mag

Zo dat zijn een paar tips die ik aan u gegeven heb en nog veel plezier en geluk en als je nog een paar vragen hebt mail dan maar gerust terug.

veel groetjes van Axelle


He halo ik ben Merel ik ben 9 jaar en ik heb een hamster.Hier zijn de tips.
1.Als je een hamster koopt houw hem/haar dan zelf vast.
2.Dwin hij/zij niet om op je hand te komen anders gaat hij/zij bijten
Dit waren ze en doe goed je best.
Hamster groetjes mijn hanster Klientje en merel


hoi, ik ben kirsten, mijn hamster heet speedy. ik vind het leuk om je tips te geven. hier zijn de tips.
Tip1:jou,n hamster mag fruit hebben, maar geen koekjes en snoepjes of andere slechte dingen.
Tip2:Hou je hamster goed vast, als je hamster een harde klap krijgt gaat hij dood.
Tip3:is je hamster overleden? begraaf hem en l eg er een steen op, nu vergeet je je hamster nooit meer…….


Hallo, ik ben Timmy Morrison
Ik heb zelf vele hamsters gehad en hier zijn mijn tips:

 1. veel mensen denken dat als je je hamster met handschoenen oppakt, dat je dan minder pijn voelt als hij bijt. Dat is wel zo, maar hij kan zo moeilijk wennen aan de geur van je hand, dus probeer zo min mogelijk met handschoenen te werken, maar als het echt niet anders kan…
 2. Een handige tip is om voer in je hand te leggen en je hand met voer in de kooi, zodat je hamster er op af komt, en er uiteindelijk zelfs in gaat zitten. Alleen kan het soms wat lang duren.
 3. Een snellere en toch de beste tip die ik nu geef is om een doek 5 tot 10 minuten in je hand te houden en dan onder je oksel en dan de doek in de kooi te leggen zodat de hamster aan je geur kan wennen. Ververd het doek een paar keer per week. 2 tot 3 keer.
 4. Een soortgelijkt tip als de vorige is: laat de hamster over je bed lopen als je net wakker bent. Zo ruikt hij ook je geur.

Ik hoop dat het werkt! Bij mij is het in ieder geval bij alle hamsters gelukt, dus de kans is zeer groot dat ze werken!

SUCCES!


Haai Mensen,
Tip 1: Geen onverwachte bewegingen
Tip 2: Leg je hand in het zaagsel,dan ruikt je hand bekent.
Tip 3: Leg een snoepie op je pols en laat hem er naar toe klimmen vanuit zijn kooi,dan leg je je andere hand achter hem en pak om traaaaaaaaaaaaaaaaaag op.
Tip 4: Verwen hem en laat hem beseffen dat jij alles voor hem klaarmaakt,dan vindt hij je vanzelf wel lief!!!

Ik hoop da jullie er wa aan hebben…
Groetjes Yvonne en Ukkie ( Ukkepukkie )


hoi
ik ben kirsten ik ben 9 jaar , ik heb een heele lieve hamster hij heet speedy. hier zijn de tips.

tip1: heb je een hamster net gepakt en hij bijt,doe hem dan terug in het hok en kijk zo,n 5 minutjes later of hij wel wil wil hij nog niet? dan kan het aan de geur van je hand liggen. bevoorbeeld als je hand altijd naar jou reukt en nu naar je vriendin/vriend/famieli /kennis, en/of andere mensen.

meer tips heb ik niet doeiiiiii

lieve hamster groetjes van Speedy en Kirsten.


hoi hoi ik ben gitte en ik ben 10 jaar ik heb een hamster en die heet pluisje ik heb een paar tips waar je ze tam kan maken.

 1. laat je hamster met rust als hij/zij slaapt
 2. maar proobeer hem wel zo veel mogelijk er uit te halen (als hij wakker is )
 3. als hij/zij waker is kun je ook met hij/zij eten gaan halen (samen dus met je hamster)dat die aan je gaat wennen

xxxsjes gitte en dit waaren mij tips.


HoOii,,

iCk HeP HieR eEn paAr TipS Om je HamSteR TaM te MaKuh!
iCk HoOp Dat je er wAt AaN Hept!
HieR KoMuh Se:

TiP 1: als je je hamster net hept laat hem dan eerst een beetjj met rust
TiP 2: leg je hand in de kooi en kijk of je hamster er op af komt zo ja, probeer hem of haar dan rustig te pakken.
TiP 3: laat je hamster met rust als hij ligt te slapu
TiP 4: je kunt je hamster het best ´s vonds voeren dan is het voer nog vers als hij gaat eten
TiP 5: houd een oud doekje of zakdoek ongeveer 5 minuten onder je oksel leg hem daarna in het hok van je hamster zodat hij aan je geur kan wennuh

De LaAtstu Tip iS miSs EeN BeEtjj VieS MaAr Bij Mii HeEft HeT HeeL GoeD GeHoLpuhHh

-x-X-x- HeLeEn


Hey iedereen

Toen mijn eerste hamster dood ging moest ik best huilen, omdat ze zo lief was en omdat ze dood ging aan een steentje in haar blaas ofzo, ik zat de hele tijd bij haar, maar op een gegeven moment blies ze haar laatste adem uit. Dezelfde dag kochten we een nieuwe hamster. Ik zag 2 hamsters in een kooitje zitten en vond ze wel schattig. Op het plaatje stond: Chineese dwerghamster saffier. Ik wou er 1 van kopen, dus we gingen naar de eigenaar. De mevrouw die ons wou helpen durfde de hamster niet te pakken dus deed mijn moeder het en ze beet gelijk al. Toen we thuis waren wou ik m’n hamster even aaien over haar ruggetje, maar toen ik dat deed draaide ze zich heel snel om en beet me en bleef aan mijn vinger hangen. Dus ik wou haar maar even niet aanraken, want het bloede ook nog een beetje. Mijn moeder ging op het internet kijken en het bleek helemaal geen saffier te zijn ,maar een campbelli die bekent stond als de pitbul hamster. Dus hier mijn tips:

 1. Kijk of het wel dezelfde soort is als ze zeggen.
 2. Laat je hamster eerst een paar dagen aan de kooi wennen.
 3. Als je hamster aan de kooi is gewend probeer hem/haar dan aan jou geur en stem te wennen.
 4. Als je hamster nogal bijt (zoals die van mij) gebruik dan handschoenen als je hem/haar echt moet optillen.
 5. Lok haar/hem met een zonnebloem pitje of een stukje appel.

Dit waren mijn tips hopenlijk hebben jullie er iets aan groetjes Marieke


Hallo, ik ben Ingrid en ik heb wat tips om een goede band met je hamster te krijgen

 • laat je hamster zodra je die hebt de eerste dagen met rust.
 • leg je hand na die dagen ongeveer 5 minuutjes in de kooi en kijk hoe je hamster reageert als hij naar je toe komt om aan je hand te snuffelen praat je zachtjes tegen hem laat hem even je hand verkennen en leg daarna iets lekkers in de kooi en laat hem/haar met rust. ( ! ), doe deze oefening elke dag.
 • voer je hamster in kleine porties per dag zodat hij/zij weet dat als je komt, niks engs komt doen.
 • leg eens wat zaagsel en iets lekkers op je hand, waarschijnlijk klimt je hamster op je hand om het lekkers te pakken, als dit goed gaat kun je hem een paar minuutjes vast houden, als hij bang is of wilt bijten zet hem dan terug in de kooi.
 • bijt je hamster? negeer het gedrag, zet hem terug in de kooi en laat hem met rust.
 • maak zelf eens wat nieuwe speeltjes zodat je hamster zich niet verveelt.
 • als je hamster ligt te slapen, laat hem dan met rust, ga pas met hem spelen als hij goed uitgeslapen is.
 • verzin zoveel mogelijk verschillende spelletjes of speeltjes die je zou kunnen maken.

Ik hoop dat jullie wat aan deze tips hebben en ik wens jullie veel plezier met je hamster toe!

Groetjes van Ingrid en de toekomstige Snipper


hoi

ik ben kirsten .
ik heb een heele liefe hamster.
hij heet speedy.
nu de tips
1:bijt je hamster laat de hamster dan niet vallen !!!!!!!!!!!!!!!!!! hij kan zo overlijden.
2:geef je hamster niet al te veel eten. dan word hij of zij een beetje te dik!!!!!!!!!
3:ow ow ow snif snif is je hamster overleeden??? sielig…. zoek een mooie begraaf plek. en leg er een steen op nu vergeet je je hamster nooit meer


hoi ik ben 10 jaar ik heb mijn hamster al 2 maanden maar hij bijt iedereen en ik kan hem geen eens op pakken maar ik pakte hem gewoon en hij sprong uit mijn hand de tips zijn eerst aaien voor je hem pakt en geen schrikenede bewegingen maken TIP2 ga niet te HARD praten dan schikt die TIP3 pak een poosje alleen jij hem anders weet hij of zij niet waar hij of zij aan moet wennen.maar geef hem ekedag een uurtje de tijd om hij of zij te laten wennen veel sucses


je moet vooral geen eten door de tralies geven want als je dan al gewoon hun pootje door de tralies wil strelen of iets anders gaan ze denken dat het eten is.


Hoi!

Ik heb voordat ik een hamster kocht even internet uitgepluisd, en daar vond ik iets vreselijk vies! Maar het werkt heel goed! Pak een schoon zakdoekje, het liefst zo’n weggooiding, en wrijf ermee flink over je oksels als je goed zweet. Leg dat in het hok, ververs na een halve week. Na een week zal je hamster je niet bijten omdat zij/hij gewent is aan je geur. Het werkte echt prima. Ik heb haar nu 3 weken, en ze laat zich zo door me oppakken, terwijl ze mijn broertje en zusje flink bijt!!!


heeey, ik ben 9 jaar en ik heb zelf een hamster: Spietje. hier heb je een paar tips om hamstertjes tam te maken: geef ze 1 tot de 3 snoepjes per dag(versprijdt ze een beetje over de dag!)als je hamster bijt blijf dan rustig en trek je hand dan rustig terug. (anders kun je je hamster laten schrikken) als je een hamster hebt gekocht, laat ze dan een dagje met rust. dit waren mijn tips.
greetzzzz danique en spietje
p.s. alleen (russische) dwerghamsters kunnen met meerderen in een kooi leven.


hallo allemaal,

Als je pas een hamster hebt zijn ze meestal een beetje bang en moet je nooit van achter of boven naar ze toe gaan probeer altijd een beetje van voren te komen zodat je ze zien aankomen . Soms worden ze er alleen maar banger van als je van boven of achter aankomt. verder nog veel suc6 allemaal, Groetjes Alicia


ik heb een tip voor het tammaken van een hamster. Ik heb mijn hamster gekregen toen ze nog heel klein was, nou in ieder gevaal nog niet zo groot als ze nu is. maar ik liet haar toen in een hamsterbol en dan deed ik hem weer open als ik hem op de bank had gelegd en dan liet ik haar over me heen lopen en toen ze mijn “geurtje” was gewent toen ik haar gewoon oppakken. ik laat haar nu ook in de gang loslopen want ze knalt haast uitelkaar van de energie.

Tientje en Dinky


hallo

toen ik mijn hamster had gekregen had ik hem eerst op mijn hand laten lopen (hij beet niet!) en daarna in de kooi gezet. en ik geef hem op dezelfde tijd een hamstersnoepje, dat eet hij graag. en ik haal hem er eerst uit, daarna neem ik hem in mijn handen en geef ik hem het snoepje, daarna zet ik hem er weer in. dit deed ik zo vaak en hij is zijn hele leven tam geweest.


hallo,
ik heb zelf een goudhamster op 24 maart gekregen en heb hem direct opgepakt enzo , maar die van mij heeft niet gebeten hoor.(ze zeggen dat een vrouwtjes hamster minder bijt, en dat klopt wel hoor)maar dit betekend niet dat je geen mannetje moet kopen .maar mijn hamster is nu al zo tam dat hij echt wel door de kamer kan lopen.

 1. pak hem direct op en zet hem een minuutje later weer in zijn/haar kooi.
 2. leg je hand in de kooi en laat de hamster wennen aan je geur.
 3. praat wel tegen hem/haar dat helpt echt
 4. laat de hamster wel met rust anders komen ze niet aan hun slaap toe.

deze tips hebben mij echt geholpen


Hoi,wij zijn Dana en Thirsa ik Thirsa dus weet dat Dana goed met hamsters om kan gaan. Ze heeft op een best wel makkelijke manier haar 2e dwerghamster tam gemaakt, ze w8ten gewoon ff of haar dwerghamster (speedy) wakker wordt.Als ze wakker werd pakte ze haar der uit en dee handschoenen aan de hamster liep toen op haar vaders arm, toen ze der hamster had gepakt beet ie ff na 10 min. heeft ze der hamster weer terug gezet. De volgende dag haalde Dana der hamster der uit ZONDER handschoenen toen beet ze niet zo heeft ze m tam gemaakt gewoon hanfschoenen aan trekken nou dit was mij verhaal.

hoi,ik ben Dana mij tips zijn

 1. verwen je hamster
 2. haal hij/zei niet de eerste das der uit
 3. pak m met handschoenen aan

wij hopen dat jullie meer weten dan de vorrige tips doei,Dana en Thirsa


ik had zelf een hamster lizzy niet goed tam gemaakt nu heb ik wel een nieuwe hamster eigenlijk een rusiese maar mijn tip

 1. laat hij/zij eerst wennen aan alles en jou zelf ook
 2. ga een beetje praten
 3. en nartuurlijk wees lief voor je hamster

veel hamster groetjes Dana!!


Hallo! Ik ben Lien en ik heb zelf al een hamster Cloë, en nu zo’n 1 à 2 weekjes. Eerst liet ik haar met rust, zo’n paar daagjes. Daarna kon ik het niet uithouden, dat beest moest tam worden! Dit heb ik gedaan: Ik heb haar aan mijn hand laten ruiken, maar ze beet wel ff, niet echt doorgebeten, maar om te zien of het eten was. Nou dat wist ze al. Toen deed ik wanten aan, ik liet ze haar erin bijten, en bijten. De volgende dag beet ik niet meer. Omdat ze nu gewend was aan de hand, nam ik haar op. Ze had het best naar haar zin! daarna heb ik met wcrolletjes en wat huisjes en potjes,… een speelruimte gemaakt. Daarna kreeg ze honger en dorst. Ik had eten in mijn hand gelegd, en at erin! ik heb haar dan aan haar drinkflesje laten drinken. Mijn tip: veel spelen en oppakken als ze/hij het wilt!


hey allemaal

ik heb al 2 hamsters gehad, 2 zusjes. eerst wist ik niet hoe ik ze tam moest maken (2jaar gelden, 1 is al dood, de andere best oud).maar toen had ik boekjes gelezen enz. en toen wist ik het wel zo`n beetje. en toen kreeg ik er 2. ik had er alle verwachtingen van, maar toen ik ze had was het best eng! maar natuurlijk kon ook ik het niet laten om ze diezelfde dag op te pakken enz. alleen de volgende dag zaten ze al helemaal ruzie te maken enz. het was heel eng! uiteindelijk hebben wij ze terug gebracht naar de winkel, en kreeg ik 2 nieuwe. toen durfte ik niet zo goed meer, ik was bang dat er weer iets fout zou gaan. toen heeft mijn zus ze voor een groot deel tam gemaakt. maar, het ging heel snel! en toen was ik ook helemaal niet bang meer, en daar heb ik heel veel plezier van gehad! zoals ik al schreef was er een dood gegaan. vandaag kreeg ik een nieuwe. ik was al weer een beetje vergeten hoe je hem tam maakt, dus ik keek op deze sait. mijn tip: op mijn kamer heb ik een grote, ja hoe noem je het, bak, ongeveer 1 bij 1 meter, de helft gevuld met zaagsel en allemaal leuke dingetjes waarmee ze kan spelen. natuurlijk hoef je zo`n ding niet te hebben, maar het is toch echt heel erg leuk, en om tam te maken heel handig. je zet haar er gewoon in, en na een tijdje van het spelen krijgt ze honger, en dan wil ze eten en dan kun je eten op je hand leggen bijvoorbeeld en dan tam maken. handig heh? in elk geval ht heeft mij veel geholpen, en ik hoop dat het mij bij deze hamster ook gaat helpen…

heel veel groetjes en suc6 iedereen!


hoi ik stuur even eem mail
omdat ik mijn ham.. heel snel tam kreeg om hem minimaal 10 min op arm te hebben en tegen hem of haar te praaten moet je wel doen als hij nog jong is ik nam hem meestal 1uur of 1 half uur op arm om met hem te spelen dan kan hij wennen moet je wel aan nemen he de tip egt een goede tip hoor

groetjes een goede verzorgster voor haar ham.. jacoba otten


Heyz…

mijn tip om een hamster tam te maken is (het is mischien niet zo fris) een oude zakdoek of ander oud doekje te pakken en die ongeveer 7 minuten onder je oksel houden. daarna moet je die in zijn kooi leggen of in het huisje stoppen ofzo. dan zal de hamster wennen aan je geur en gaat hij sneller op je hand zitten. dit heb ik ook bij mijn eigen hamster gedaan en die is nu zo tam dat die bij iedereen op de hand gaat zitten zonder te bijten!

grtz…..chillie veel suc6


Hoi
Ik heb een paar tips om je hamster tam te maken. Zelf heb ik ook een hamster ze is heel lief en hamdtam. Toen ik haar kocht was ze nog heel jong. Ik heb haar in een doosje meegekregen die ze bijna helemaal heeft kapot gebeten (tip als je een hamster koopt koop dan ook een transport bakje want uit zo’n doosje kunnen ze zo ontsnappen)Mijn vader en moeder wouden nog even ergens anders kijken dus moest ik even wachten. Ik heb de hele tijd tegen haar gepraat en uiteindelijk werd ze rustig. Tuis aangekomen heb ik haar in haar kooi gestopt en heb haar even met rust gelaten. Re rende haar hele kooi door en vond het allemaal prachtig toen heb ik een snoepje op mijn hand gelegt in haar kooi ze liep er gelijk naar toe en zonder aarzelen liep ze mijn hand op dat heb ik een paar keer gedaan en toen tilde ik op een keer mijn hand op.Ze vond het helemaal niet erg. Ook heb ik in het begin wat yoghurt op mijn vinger gedaan en dat likte ze er dan af(niet alle hamsters vinden dat lekker) Als je je hamster handtam wilt maken moet je absoluut geen onverwachte bewegingen maken.(tip maak nooit een slapende hamster wakker).Hamsters onthouden vaak bepaalde dingen dus probeer voeren enz. op steets dezelfde tjd te doen want dan staan ze vaak al klaar als je het voer brengt.
veel suc6


hay allemaal,

Ik kreeg mijn hamster nog geen maand geleden, 1 mei 2004, (voor mijn verjaardag). ik had geen ervaring en was al een aantal keer op deze site geweest voor informatie en heb ik gelezen hoe jullie je hamster tam maken. Ik wist al dat ik een hamster voor mijn verjaardag kreeg en heb met me zelf afgesproken hem de hele dag niet uit z’n kooitje te halen, maar dat lukte niet, na dat hij 1 en half uur bij mij was moest ik haar gewoon pakken, (was maar heel even, was allang blij dat hij niet beet). die dag heb ik hem nog vaak opgepakt. de volgende dag haalde ik hem ongeveer wel 8 keer uit z’n huisje. na een halve week liep ze over me bed terwijl ik aan het lezen was, en toen beet ze, (niet door!) voor de eerste keer,.. ik schok en zetten hem terug. de volgende dag pakte ik hem weer, toen beet hij niet, maar die dag erna wel, ik pakten hem steeds minder uit z’n kooitje omdat ik ook naar school moest. gemiddeld zo’n 2 keer per dag. nu heeft ze nooit meer gebeten en is ze heel lief. ik raad jullie dus aan: je mag de eerste dag wel een paar keer vast houden maar wel als je hem even vast heb gehad niet er weer en weer uithalen. ook zou ik hem of haar eerst eventjes aan jouw wennen en wie er als jij er niet bent ook ik zijn of haar beurd is.

vele hamster groetjes van Babet


hoi,
ik ben gillian, zelf heb ik (nog)geen hamster maar een vriendin van mij heeft er 2.toen ik een keer het mannetje wou pakken dat in een hok zat met 2 verdiepingen en speilen, zag ik niet dat hij in zijn huisje lag te slapen doordat het huisje onder de 2de verdiepng lag.
ik wist dat als je met je vinger in de kooi tikte, de hamster zou komen.ik tikte dus en opeens viel de hamster me aan en hij beet me! ik had hem dus in zijn slaap verstoord,ik wist dat die hamster nooooooit beet. dus een tip voor mensen die net of al langer een hamster hebben : kijk eerst of je hamster niet slaapt ( ook goed kijken in een huisje als je dat hebt!!!)en dán pas tikken of iets anders waardoor je hamster eventuweel wakker kan worden!
veel su6 iedereen!


mijn hamster heb ik eerst een tijd laten ruiken aan mij ik heb hem toen in zijn loop bal laten lopen en toen ze eindelijk gewend was mocht ze los lopen. Ze loopt nooit weg gelukkig


een hamster moet je ELKE avond en/of middag uit zijn kooitje halen en op je schouder zetten en vertroetelen en eten geven en je moet hem op je handen zetten en je handen tegen je buik houden groetjes dewi


Hey iedereen,
ik laat mijn hamstertje altijd eerst een paar dagen wennen aan zijn nieuwe kooi. Als je hamster buiten durft komen als hij weet dat jij in de buurt bent, kun je hem tam maken.
Dat doe ik zo:
je geeft hem elke dag op het zelfde uur een nootje dat hij heel graag eet. Doe dit zonder plotse bewegingen te maken. je hamster zal het heel graag hebben, dus zal hij ook vaak je vingers vastnemen terwijl hij het nootje uit je vingers probeert te halen, schrik niet want waarschijnlijk zal hij je toch niet bijten. Als hij bijt, trek je hand dan zachtjes weg. Als je dit niet doet, zal hij schrikken en bang van je zijn. Als je hamster al zit te wachten op zijn nootje, kun je hem proberen vast te pakken.


toen ik hem had gekocht had ik even tegen hem gepraat. en toen ik thuis kwam heb ik ze is z’n kooi gedaan en een uurtje laten wennen en met rust gelaten. ik kon het natuurlijk niet laten om hem dan al proberen op te pakken, dus ik legde mijn hand in z’n kooi en toen beet hij een beetje maar hij beet wel niet door. de volgende dag legde ik eten in m’n hand ( mijn hamster is een etertje dus hij kwam al snel naar me toe ) en toen ging hij op men hand zitten pakte het eten en ging toen vlug weg en de volgende dag deed ik hetzelfde maar hij bleef men op men hand zitte! en dat had ik een paar keer gedaan en daarna toen hij op men hand ging zitte pakte ik hem op en hij was onrustig en dus deed ik hem trug in de kooi. even later probeerde ik het nog es maar toen was ie niet meer zo onrustig en ook dat deed ik een paar keer. En dan was ie van mij tam!

veeeeeeel geluk bij jullie hamstertjes


Hallo iedereen!! Ik ben Martin en ik ben dol op hamsters, als je hem tam wil maken dan laat je hem eerst wennen aan je kooi en dan pak je em rustig op, dan laat je hem ff snuffelen in je handen en dan laat je hem over je handen lopen, handje voor handje, als een soort trappetje, Eerst beet mijn hamster me altijd, maar als je hem heel vaak over je handen laat lopen dan wordt ie vanzelf tam!
ook kan je hem soms een stukje sla, of appel of snoepjes e.a. geven, na een poosje, als je deze dingen doet waord hij vanzelf tam en dan bijt hij niet meer!

Veel plezier met jullie hamsters!!!!!!!!!!! C.U. Groetjes Martin!!!!!!!!


Heey…….
Ik ben een meisje van 13 jaar en ben heel erg dol op hamsters. Ik heb zaterdag 26 april een nieuwe hamster gekregen, want mn andere hamster was dood gegaan SNIK SNIK!!!!!!
Mare ik heb mn hamster heeeeel snel tam gemaakt……………tja hoe heb ik dat nou gedaan he??!!!!!!
Ik heb hem eerst aan z’n nieuwe kooi laten wennen en natuurlijk kon ik het niet laten om hem later fftjes op te pakken……… En hoe reageerde hij…….niet leuk in ieder geval hij heeft me flink gebeten.
Maar niet doorbijten ik schrok er wel erg van maar deed niet zeer.
Ff later wist ik dat het bijten niet zeer deed dus deed ik gewoon m’n vinger bij z’n bek.Hij heeft me een paar keer gebeten.
De volgende dag deed ik m’n vinger weer bij z’n mond………en tot m’n verbazing beet ie me niet.Ik heb em over m’n hand laten lopen en hij klom op m’n hand en bleef zitten.Ik heb em opgepakt en over m’n bed laten lopen. Het is nu de 2e dag dat ik hem heb en toch ongelooflijk dat hij nu al aan me gewend is……………. Dat was mijn verhaal.Hopelijk schieten jullie hier ook wat mee op.
De groetjes van mij en m’n hamster DOEIIIIIII!!!!!!!!!!!!!


Deze tip werkt zelfs bij vissen Als je je hand niet in de kooi durft te leggen omdat je hamster toch wat buiterig is wacht tot je hamster in de kooi rond loopt (maak hem niet wakker denk aan hoe je zelf zou reageren als iemand je s’nachts wakker maakt om te spelen als je net aan het slapen bent) zodra hij een beetje in de buurt is tik een keer tegen het kooitje aan en zeg bijv. “snoepje” en steek iets lekkers door het kooitje. Het is aan te raden om dit op een bepaalt tijdstip van een dag te doen als hij het door krijg zul je zien dat je hamster al staat te wachten. Vergeet niet de naam van je hamster te noemen en het woord bijv. snoepje en 2 x te tikken uiteindelijk zal hij staan te wachten of reageren op dat getik tegen het kooitje of het woord bijv. Snoepje

De volgende stap is als hij al aardig reageert op snoepje of het tikken probeer eens voorzichtig je hand in het koortje te stoppen met wat eten je zult zien dat hij het op eet ook als het op je hand legt de kans op bijten is heel klein


Gewoon elke avond de bovenkant van de kooi erafhalen( als dat kan). Als de hamster eruit komt, is de eerste stap gezet. Probeer dan of je hem op kan pakken. Als dat niet gaat, gebruik dan de bekertruc (de hamster met iets lekkers de kooi in lokken). Elke avond opnieuw proberen. Als het lukt, vertrouwt hij je dus. Tip: blijf altijd geduldig, als je dat niet kan, ben je je hamster niet waard. Doe altijd voorzichtig aan met een hamster. Hij kan onverwachtse dingen doen.


Hallo iedereen

Ik heb een hamster genaamd Twinkle en heb een ijgen manier om een hamster tam te maken . Eerst pak je hem op en laat je hem/haar je hand ruiken. Dan zet je hem/haar in de kooi,en laat je hem wennen aan de kooi. De volgende dag pak je hem 5 minuten en toen was die van mij tam.


Hoi,

Onze Rottweiler vond een kooi met 7 hamsters. Ze waren al behoorlijk tam en niet bang voor de hond. Ook waren ze uitgehongerd en koud, ze stonden waarschijnlijk zeker al 2 dagen in het bos

We hebben de kooi meegenomen en de dierenwinkel was zo lief een 2e kooi te lenen en ze even te splitsen op mannetje/vrouwtje.

In de auto heb ik heel de tijd tegen ze gepraat daar werden ze cht rustiger van. Thuis heb ik eerst de bak verschoont. En als ik er een oppakte wat te eten gegeven en even geaait.

De hond is ook heel voorzichtig met ze. Als ze op de bank lopen (dag 2 dat we ze hebben) gaat hij liggen en als ze naast of tegen hem aan kruipen likt hij ze. Als ze er zat van hebben lopen ze weg en stopt hij.

De mannetjes hebben nu al een goed huis gevonden.

Toen ik dag 3 ’s ochtens in de kamer kwam, ging de hond heel erg piepen en dreef me naar de kooi. Ze waren super actief en ik wou even de wc’s verschonen. Toen ik m’n hand in de bak stak werd ik gelijk door alle drie gebeten (AUAUAUAUW!) Bleek, ze hadden jongen. Ik de twee niet moeders in een andere bak gedaan. En mam zorgd er goed voor. Als ze iets nodig heeft gaat ze voor de tralies staan (even telkens) Dan is het voer weer eens op (je krijgt het nu niet aan gesleept) Als ze voor het deurtje staat, kan ik rustig het deurtje open doen, dan gritst ze het eten uit mijn handen en rent weer naar haar kroost.

De hond laat ze gelukkig uit zich zelf geheel met rust.

Nu is mam twee ook bevallen en heb ik 3 kooien staan. Met een beetje geluk is nr 3 ook al zwanger.

Als de jonkies dadelijk te voorschijn komen denk ik dat ik ook maar weer ga praten, eten geven, aaien en goed op letten of de mama’s het goed vinden.

Wie heeft nog meer tips over hoe je zulke jonkies in de eerste dagen het best kunt socialiceren?

Groetjes van een heel gelukige familie; Klaas & Esther, Boy, Roos, Molly en kroost & Chancey en kroost


Hallo iedereen

Ik heb zelf ook een hamster. Genaamd Speedy. Ik heb haar tam gemaakt door haar eerst een weekje te laten wennen aan haar nieuwe hok. Toen liet ik haar wennen door mijn hand in haar kooi te stoppen. En dat deed ik dan een paar dagen. En daarna pakte ik hem op.

Daaaaaaag en veel geluk met het tam maken van je hamster.


Je kunt als je hem of haar voor het eerst oppakt, wat zaagsel tussen je handen vrijven, zodat je hand een beetje de geur van zijn nest is.


Ik laat mijn hamsters altijd over mijn handen lopen als een soort trappetje volgens mij raken ze dan ook wel gewend


Ik heet Manuela Verbiest.
Ik ben 11 jaar oud.
En ben helemaal gek van hamsters.
Ik heb er zelf 5 en heb mijn eigen manier om mijn hamster tam te maken.
Laat ze in het begin in hun kooi.
Dan ga ik ze borstelen met een tandeborstel.
En ga ik ze vertroetelen.
Maar zijn ze niet tam te krijgen doe dan dit: als je hem wil pakken laat hem dan eerst aan je hand ruiken dan kent hij je geur.
Dan zullen jullie vriendjes worden.
Hebben julie nog vragen mail dan naar rjm@quicknet.nl


Hoi, Ik ben Leen en heb sinds enkele maanden een lief Russisch dwerghamstertje.
Het noemt Nixke en is zeer lief maar kan best wel flink doorbijten als je hem wakker maakt of druk met je hand heen en weer zwaait, Dit moet je dus zeker niet doen ! Wees rustig en het hamstertje zal je dankbaar zijn. Nixke is een drukke hamster en is steeds in de weer. Ik pak hem vaak op maar dan probeert ie weg te lopen.. daarom zet ik hem in bad ! Dan kan ie lekker rondlope zonder je zorgen te maken dat ie zou ontsnappen! Leg ook wat handdoeken in het LEGE bad , daar rent ie graag doorheen! Dat was het dan ! doeg !


Hallo hamsterliefhebbers,

Je hebt natuurlijk de standaardregels om je hamster tam te maken. Wat ik zelf doe is het volgende. Maak je wijsvinger wat vochtig met water. Ga met je vinger naar je hamster en als het goed is likt hij met zijn tong het water van je vinger. Schattig he. Hierdoor raakt hij bekend met je hand. Het kan voorkomen dat hij niet drinkt van je vinger. Geeft niks probeer het dan op een ander tijdstip. Je zult zien dat het werkt.

Met vriendelijke groeten, Ivo


Hoi hoi,

Mmijn naam is Suzanne en ik ben 14 jaar. Ik heb zelf al 3 hamsters gehad…… vanmorgen is er een dood gegaan…. ze had net een maand geleden een 10-ling aan me gegeven.. heel lief van haar. Maar ok. Ik wilde reageren op het tam maken.
Tips:

 1. Als je net een nieuwe hamster hebt, laat hem/haar dan eerst even rustig bijkomen.
 2. Pak een kwartiertje later haar/hem op…Als je hetniet vertrouwt doe dan handschoenen aan. Hou haar/hem wel boven het hok.. misshien is ze namelijk nog onrustig en springt ze overal heen.
 3. Houd je hamster een paar keer per dag vast.
 4. Je kan je nieuwe hamster ook voeren. zo went ie aan je geur en gaat hij je vertrouwen.
 5. Doe niet je hand in het hok als je hamster gestresst is.. hij kan heeeeeeeeeeel hard gaan bijten.
 6. Kortom bouw alles rustig op en geef vooral in het begin veel aandacht aan je hamster!!

Succes.


Hallo, hier komt het verhaal van mijn hamsters.

Wij zijn twee Siberische hamsters. Jos en Mia als je ons tam wilt maken moet je gewoon genoeg met ons spelen, want zo zijn we tam gemaakt.
Wij kunnen goed klimmen. Als we de baas zijn stem horen, komen we altijd even uit ons huisje gekropen en dan speelt onze baas met ons. Wij hebben hem geleerd niet met ons te spelen als we in ons huisje zijn, het heeft even geduurd, maar nu snapt hij dat we dan met rust gelaten willen worden. Als we zin hebben om te spelen gaan we uit ons huis en klimmen op de tralies om de baas zijn aandacht te trekken. Wij hebben 9 kindjes gekregen, nu laat de baas ons even met rust in de kooi en hij raakt zeker onze kindjes niet aan want dat vinden we niet frisjes. Als je baas dat niet meteen door heeft bijt je hem gewoon zachtjes in zijn vinger, dan is er altijd wel een groter mens die dan zegt, laat ze maar met rust. Dus als je veel plezier van je baas wilt hebben, veel met hem spelen.

Tips van de baas, paul pijnenburg 7 jaar


 1. Altijd meteen met je hamsters spelen vanaf ze 6 weken zijn
 2. Leer je hamsters goed kennen, zodat je ziet wanneer ze rust nodig hebben en wanneer ze aandacht nodig hebben
 3. Praat veel tegen ze, dan komen ze op den duur op je stem af
 4. Verplaats je eens in hun leven dan voel je vanzelf wat ze leuk en niet leuk vinden

Groetjes van Jos en Mia en van Paul


Mijn goudhamster werd handtam door rustig te blijven en haar af en toe op te pakken. Mijn ex werd door haar gebeten, want hij deed (in haar ogen) te druk. Helaas is ze ontsnapt toen ik een paar dagen weg was en hij voor haar moest zorgen. Ze is naar de badkamer gegaan en in een (25cm! hoge) bak met water geklommen en verdronken. Zorg er dus voor dat je je hamster goed in de gaten houdt en niet zomaar door iemand die er weinig verstand van heeft laat verzorgen (maar door iemand die zelf hamsters of andere knaagdieren heeft).
in memory: Hyper (4,5 maanden oud)
Annyk


Hoi, Ik heb zelf pas een hamster en ik heb heel veel informatie van deze site gehaald. Voor mijn werkstuk over hamsters heb ik alle informatie van deze site geprint. Ik heb hier nog een tip om je hamster bezig te houden, ik doe het zelf ook.’
Geef je hamster niet elke dag in zijn bakje, maar leg het in een paar groepjes verspreid in zijn kooi, zodat hij het moet gaan zoeken. En als je je hokje verschoond hebt: een deel van het nestmateriaal in het slaaphuisje en de rest in een lege wc-/keukenrol of aan de andere kant van zijn kooi. Dan gaat hij het naar zijn huisje toe slepen en is hij wel even bezig.
Ik hoop dat je er iets aan hebt.
Groetjes van Lisanne en de hamster Gompie.


Hoi ik ben Gizmo,

Ik ben 8 weken oud en ik ben heel gemakkelijk tam gemaakt hoe? Lees verder,

Mijn baasje had mij gekocht en zette mij geljik in mijn nieuwe kooi. Ik vond het wel een mooie kooi, dus ging ik alles verkennen. Eenmaal toen ik alles een beetje had gezien, ging mijn baasje tegen mij praten dat was wel even wennen, en tewijl hij praate maakte hij het deurtje van mij kooi open en aaide mij zachtjes voor ong. 2 min. Dat vondt ik heel fijn en na dat hij mij aaide gaf hij mij een lekker yoghurt snoepje.

Een dag later pakte hij me voorzichtig op en dat vondt ik leuk ik mocht over zijn bed rennen!

Dus w8 nooit te lang met het aanraken van mijn vriendjeswe vinden het fijn om opgepakt te worden.

Veel suc6


Ik ben Ilse en heb net een goudhamster gekocht. Ik had eerst een Russische dwerghamster, maar die kreeg ik niet tam(beet de hele tijd). Nu heb ik mijn hamster direct geaaid en heb er tegen gepraat. Hij is een hele lieve want hij komt telkens zitten op mijn hand als ik die in de kooi leg. Lief he? Alleen nu moet ik nog proberen om hem niet te laten vallen als ik hem pak, dus boven de tafel houden! Probeer dus je hamster zo tam te maken:

 1. eerste uren met rust laten
 2. aaien en hand in de kooi steken om hem te laten wennen aan je hand
 3. als hij gewent is,neem hem dan op

Hallo ik ben Elisabeth en ik heb een paar tips om je hamster tam te maken:

Laat hem eerst een uurtje in de kooi en praat soms tegen hem.
Zo kan hij zijn kooi verkennen en went hij al een beetje aan je stem.
Steek na een tijdje je hand in de kooi en laat hem eerst even ruiken.
Pak hem daarna voorzichtig eruit. Meestal zijn ze dan erg bang en doen ze een klein plasje,daarom is het handig om een handdoek op je schoot te leggen.
Meestal is je hamster na een tijdje niet meer bang en kan je met hem spelen.
Maar hoe merk je dat hij niet meer bang is ?
Hij gaat zich wassen en begint alles te verkennen.

-xxx- Elisabeth


Hoi ik ben Irapetra. En mijn baas heet Manja. Ze is heel aardig. Bijna alle baasjes zeggen dat je hamster de eerste paar dagen met rust moet laten maar dat heeft Manja gelukkig niet gedaan. Vanaf de eerste dag dat ze me had gehad heeft ze iedere dag naast mijn kooi gezeten en tegen me gepraat zo kon ik aan haar stem wennen. En ze pakte me ook steeds op en dat vind ik heel leuk en kon ik aan haar guur wennen. Nu geeft ze me on de dag iest lekkers zo als komkomer, sla en soms ook stukjes appel, ook heeft ze voor me in de dieren winkel veel lekkere snoepjes voor me gekocht. Nou dat was het dan wel denk ik. Ik wil nog wel ff zegen dat ik HEEl gelukkig ben bij Manja
=XxX= Iraperta

Hoi ik ben Manja het baasje van Iraperta en als ik mijn hand in zijn kooi doe komt ie al meteen op me af dus wat hier boven staat moet je echt doen dat is goed voor je hamster.
=XxX= Manja


In het begin als je een hamster voor het eerst vastpakt kun je een oude handdoek gebruiken om hem vasttehouden, omdat
1. Als hij je bijt doet het niet zo zeer.
2. na een tijdje is hij gewend aan die handdoek,
omdat hij daaraan een geur heeft verspreid.
3. Als hij een keer pist of poept heb je niet meteen je handen vies.

Maak een hamster niet wakker als hij slaapt.
Hij wordt dan chagrijnig en hij begint te bijten.(zoals bij mij het geval was) Als je hamster bijt moet je ook kwaad op hem worden zodat hij weet dat hij dat niet mag!

Groetjes een hamsterliefhebber Loes. P.s. ook de groetjes van mijn hamster Hammie.


Hoi, ik heb zelf twee rusische dwerghamsters, Pablo en Jerry.
Ik heb de andere tips gelezen maar wat er niet bij staat is het volgende.
Als het hamstertje al een beetje tam is maar toch nog wat bang, kan het helpen om hem eens onder je bloes te stoppen. Daar kan hij je geur eens goed opsnuiven terwijl het lekker donker en warm is. Dit kan je beter niet doen als het beestje nog volledig wild is. Groetjes.


Hoi, ik ben Sandra en ik heb zelf een hamster, Oscar.
Hij was in het begin ontzettend wild en beet de hele tijd. Ik heb er zelfs nog littekens van in mijn hand. Ik wilde hem zelfs terug naar de winkel brengen. Maar na een tijdje raakte hij aan me gewend en nu reageert hij zelfs op zijn naam!
Ik hoef mijn hand maar in de kooi te steken of hij rent erop af en gaat er op zitten. Snoep is er niet eens voor nodig. Dus mijn tip is: laat ze gewoon aan je wennen en koop ze niet om met eten. Want vriendschap is niet te koop!
Sandra & Oscar


Ik heb een tip
Als je een oude poster koker hebt, kun je je hamster er doorheen laten lopen. Mijn hamster vind het echt geweldig.
Hij komt er haast niet meer uit.

Tineke


Je hamster niet bij andere hamsters zetten, want ze gaan vechten en je krijgt ze niet gemakkelijk van elkaar af. Soms gaan ze niet vechten maar dan willen ze paren.
Je hamster elke dag uit de kooi pakken. Ook al heb je niet zo’n zin. Hier worden ze tam van! Groetjes, Janske


Hoi, ik ben Inge,
ik heb een paar tips:

 1. Vaak pakken en heel veel spelen.
 2. Hou hem niet korter dan 5min. vast.
 3. Aai hem veel.
 4. Laat hem niet schrikken.
 5. Haal eerst info en als je het zeker weet pas kopen.
 6. Kijk of het een jongen of een meisje is.
 7. Koop klim spullen.

Hoi,

Ik ben wie ik ben. Ik kweek al een anderhalf jaar campbellidwerghamsters. Vroeger had ik ook goudhamsters in de kleur bruin. De goudhamsters zijn nu weg omdat mijn kooien niet zo goed blijken te zijn voor goudhamsters, ze kozen nogal vaak het hamsterpad. Ik fok dus nu enkel nog campbelli’s. Wanneer er nieuwe dieren binnen worden gebracht, laat ik ze met rust, toch, de eerste dagen; Wanneer dwerghamsters bij iemand anders worden onderbebrachtzijn ze over het a lgemeen bang of bijterig, vooral de volwassen dieren. Na enkele dagen tot een week begin ik met m’n hand in de kooi te houden zodat ze de gelegenheid krijgen om te snuffelen. Daarna kan je beginnen met ze dichterbij te lokken met voer bv, een klein stukje witloof of iets anders in die aard; Ook een meelwormpje lusten ze graag. Leg het voedsel op de hand zodat ze verplicht zijn op de hand te komen zitten. Naarmate je dit doet, zul je na een tijd zelfs geen voer meer nodig hebben.
Indien jullie iets wensen te weten of te vragen, kan je me steeds mailen op:
shoogstoel@hotmail.com.
Doei


Lotte:

 1. Laat je hamster de eerste week met rust.
 2. Laat je hamster dan de eerste paar dagen aan jouw geur wennen.
 3. Pak je hamster niet te vaak.
 4. Probeer je hamster als kleintje te kopen dan went-ie wat eerder aan je.
 5. Verwen je hamster lekker met verse sla.
 6. Verstoor je hamster niet in zijn slaap.
 7. Leg iets van doekjes, wol of andere zachte dingen in zijn kooi om een nestje te maken.

Hoi, ik ben Lonneke (12) en ik heb net twee Chinese hamsters gekocht. Ik ben ze nu aan het tam maken en het lukt al best. Ik wil even zeggen dat als je hamster krijgt, je ze meteen moet tam maken, want anders blijven ze bijten en kun je ze niet zo makkelijk oppakken. Doei en succes!


Hallo ik ben Sandy en ik heb tips om een hamster tam te maken:

 1. Laat een met rust
 2. Pak hem niet elke seconde op
 3. Als ie wil slapen laat hem/haar dan slapen
 4. Lok hem met voer in je handen

Ik heb een hamster(TIBOR) gehad en die is 6 jaar geworden.(een hamster kan 2 of 3 worden) Dat komt omdat ik hem met rust liet en niet veel op pakte.

Dit waren mijn tips!


Hoi allemaal,

Wij hebben nog een tip voor het tammaken van hamsters.
Geef de hamster de eerste paar dagen niet aan je vriendje of vriendinnetje want hij moet aan jou wennen. Als hij veel poepjes laat is hij waarschijnlijk bang.

groetjes Niek, Carolien, Tessa en HAMMIE


Hoi, allemaal
Ik heb een dwerghamster en die heet Kruimeltje, hij is echt heel lief en zo wit als sneeuw. Als je een hamster wilt aanschaffen moet je rustig de tijd nemen om er een te kopen en goed kijken, je kunt het beste eerst een paar dierenwinkels aflopen om te kijken welke ze allemaal hebben, het beste is dat je bij alle dierenwinkels de hamster even oppakt om goed te kijken. Als je gekeken hebt kun een keuze maken welke leuk en lief is.
TIP; KOOP NOOIT GEEN HAMSTER ALS JE BIJVOORBEELD DE HAND IN DE KOOI STEEKT DIE METEEN ZIT TE KRIJSEN EN ZIJN TANDEN LAAT ZIEN. HET BESTE KUN JE EEN KOMMETJE MAKEN VAN JE HAND EN DAN WACHTEN WELKE HAMSTER VANZELF NAAR JE TOE KOMT DIE ZIJN MEESTAL LIEF.

Groetjes Janneke en Kruimeltje


Hoi, Ik ben Debbie ik heb mijn hamsters tam gemaakt door ze met voer te lokken, dan pakte ik ze even en aaide ze en dan zette ik ze weer in het hok. Mijn hamsters zijn nu heel lief en tam het zijn Russische dwerghamsters en ze heten Gizmo en Hampy.
Groetjes Debbie!


* “Je moet voorzichtig zijn, geduld hebben, niet schreeuwen(eventueel zachtjes blazen)”
* “Tam maken is leuk, dus je moet geduld hebben”
-een onbekende jongen

*”Steeds als hij even op je hand gezeten heeft iets lekkers geven, dan steeds iets verder gaan en uiteindelijk doet hij het zonder dat je hem iets geeft.”
-Marjolein


Hoi allemaal,
Ik ben Niek en ik ben 13 jaar. tip: als je je hamster tam wil maken moet je hem vaak eruit halen. Dat vind een hamster ook heel erg leuk als je een beetje voorzichtig bent, dan is een hamster niet meer bang voor jou.
DOEI.


Hallo allemaal,

Ik heb ook een hamster het is een goudhamster (Simba heet ie). Als je naar een dieren winkel gaat om een hamster te kopen dan heb ik een goeie tip voor je.
1. Doe je hand in de kooi waar alle hamsters in zitten
2. welke hamster het eerst komt kun je het best pakken.
want ik denk daarbij die andere hamsters zijn misschien te zwak of al ziek.
nou HOE MAAK JE EEN HAMSTER TAM
1. Laat je hamster een paar dagen aan de kooi wennen
2. Leg je hand in de kooi met een snoepje erop
3. Wacht tot de hamster komt
4. Meestal pakt de hamster het snoepje van je hand maak niet ineens een vluge beweging dan word de hamster vaak bang
5. Probeer het zo elke dag totdat de hamster van zelf komt.
JE KUNT HET BESTE EEN JONGEN HAMSTER KOPEN.

Doei


Ik heb ook nog een tip om je hamsters tam te maken. Ik geef ze altijd zonnebloempitten. Die vinden ze heel lekker. Nu denken ze altijd dat ik dan voer heb en dan klimmen ze op mijn hand en kan ik ze pakken.

Rosita


Hallo,

Ik ben Thomas en ik en mijn broer hebben een russische dwerghamster ->Knabbel heet hij, hij is al redelijk tam.
-je moet hem dagelijks gewoon eens pakken en met spelen
-hem af en toe eens een stukje peperkoek of speculaas,fruit…
-hem eventjes laten vrij rond lopen in het huis

Zo wordt hij wel gewend aan je

Daag


Hoi ik ben Martine en ik heb 1 hamster toen we hem tam gingen maken durfde hij niet op mijn hand te lopen en beet hij maar nu niet meer, want ik heb dit gedaan: Ik heb een handschoen gepakt en hem veel over mijn eigen hand gewreven en daarna in zaagsel toen legde ik mijn hand in de kooi en toen kwam de hamster even ruiken dat deed ik iedere dag toen was hij aan mijn hand gewend en aan mijn geur en toen ging ineens op mijn hand lopen en hij beet niet meer en als hij dat zou doen voel ik er niks van, want ik had een handschoen aan toen werd hij handtam.

groetjes van Martine en Idefix.


Ik ben Skippy een goudhamster van 1.5 jaar oud. Mijn baasje Janou vindt hamsters de leukste dieren en heeft mij op de volgende manier tam gemaakt:Ze heeft me de eerste 1 a 2 weken met rust gelaten.Dat vond ik erg fijn, want dan kon ik aan mijn kooi en de hele nieuwe omgeving wennen. Ze had erg veel geduld om mij tam te krijgen, want ze heeft veel voor me over. Ze zat elke dag bij mijn kooi en praatte tegen me. Als ze nu de kamer binnen komt en ze zegt wat tegen me weet ik meteen o daar komt Janou. Toen die week om was en ik al niet meer bang voor haar was kwam ze altijd met haar hand in de kooi met voer erop. Zo wende ik aan haar hand en de geur van haar.Ze had ook altijd ander voer en snoep en keek wat ik het lekkerste vond.Ik vind dat ze goed voor me zorgt en ik ben heel gelukkig. En volgens mij o nee, ik weet zeker dat ze ook veel van mij houdt.Dus als je wilt dat jou hamster ook zo lief word dan mij moet je echt de tip alla Janou volgen! Succes.

Pootje van Skippy en Groetjes van Janou.


Hoi! Een tip voor tam maken voor als je jonkies hebt. Een hele goede manier om je hamsters snel supertam te krijgen is om de jonkies vanaf als ze een week oud zijn elke dag even aanraken en tegen ze praten. Wel eerst je handen door de zaagsel halen om jouw geur weg te halen. En natuurlijk als de moeder net even weg was. Als ze twee weken oud zijn dan elke dag even oppakken en een minuut of langer vasthouden. Als je dit volhoudt tot ze minstens vier weken oud zijn dan weten ze niet beter dan dat mensen “the place to be” zijn. Dan komen ze naar je toe zodra je de deur van de kooi opent. Dit komt omdat ze in de eerste vier a vijf weken van hun leven nog in de inprentingsfase zitten. En dan wennen ze sneller aan mensen. Wat hamsters een ongelooflijke lekker eten vinden is kaas. Probeer maar eens.
Groetjes Tjerry


Hallo
Ik ben Emilia. Ik heb 2 syrische hamsters, die heten Goldy en Blacky. Als je je hamster tam wil maken moet je daar zo vroeg mogelijk mee beginnen.Het is belangrijk dat je hamster meteen voedertam maakt. Dat wil zeggen dat hij uit je hand durft te eten. Om je hamster voedertam te maken is het het beste dat je in de ochtend het voerbakje uit de kooi haalt en dat je het voer dan in de avond met je hand aanbied. Al gauw zullen ze begrijpen dat ze zo aan eten komen. Het is het beste dat je vaste voertijden aanhoud.Iets wat ook heel belangrijk is is dat je hamsters op ooghoogte benaderd, zodat ze niet het gevoel hebben dat ze door een roofdier worden gegrepen.
Doei Emilia


hallo.
Ik ben Jessica 14 jaar.
Ik heb 4 hamsters.
1 hele grote en 3 hele kleine.
ik maak ze zo tam, Ik praat zachtjes tegen ze en aai ze hel verzichtig en dan leg ik mijn hand in het hok en klimmen ze op mijn hand. Er is er 1 bij die heel dik is en die wil maar niet tam worden waarom weet ik niet maar ik weet niet wat ik er aan moet doen. Als jullie niet weten hoe je je hamster tam moet maken probeer dit dan eens!
Hartelijke groeten Jessica Reitsma


Hoi! Ik kreeg mijn hamster toen ze ongeveer 3 weken oud was (van een vriendin) Ik wist al dat ik die hamster zou krijgen dus ging ik (toen ze 2 weken oud was) elke dag ff bij mjn vriendin langs. Dan praatte ik tegen haar en soms pakte ik haar op en gaf haar iets lekkers. Toen ik haar thuis kreeg pakte ik haar elke dag ongeveer 10 minuten op (5 ’s ochtends – 5 ’s avonds) en gaf haar wat lekkers. Na een paar weken was ze helemaal aan me gewend en liep zo op mijn hand als ik die in de kooi legde. Cool, hè?!
-xxx- Flup